DRINKS & RECIPES
THE CLASSICS
KNUT HANSEN TONIC
Ingredients:
4cl KNUT HANSEN DRY GIN
10cl tonic water
Ice cubes
Orange zest
Preparation:
Pour KNUT HANSEN DRY GIN and tonic one at a time into a glass and stir with a stick. Add ice cubes and lemon slices as desired. Cheers!
KNUT HANSEN SOUR
Ingredients:
20g rhubarb (cut into cubes)
5cl KNUT HANSEN DRY GIN
2cl lemon juice
2cl rhubarb syrup
1 egg white
Preparation:
Place the diced rhubarb in a shaker and mash. Add KNUT HANSEN DRY GIN, lemon juice, rhubarb syrup and egg white. Top with ice cubes and shake. Carefully pour the drink through a bar strainer into a KNUT HANSEN mug. Cheers!
KNUT HANSEN FIZZ
Ingredients:
6cl KNUT HANSEN DRY GIN
3cl sugar syrup
3cl lemon juice
1 egg white and soda
Preparation:
Squeeze lemon juice and refrigerate for 4 to 12 hours. Then shake all ingredients, except soda, in a shaker. Finally, strain through a fine sieve into a coupette glass and top with soda. Cheers!
COCKTAILS & LONGDRINKS
Grööntüüg
Ingredients:
8cl KNUT HANSEN
2cl lemon juice
2cl sugar syrup
Basil leaves
Ice
Preparation:
Place lemon juice, KNUT HANSEN and basil in a shaker and mash with a pestle. Add sugar syrup and ice and shake vigorously. Strain into a glass filled with ice to prevent the basil residue from spilling into the drink.
Blue Deern
Ingredients:
4cl KNUT HANSEN
2cl Blue Curacao
2 tsp sugar
Lime juice (approx. 2 limes)
Sparkling water
Blueberries
Mint leaves
ice cubes
Preparation:
Mash blueberries until smooth. Place mint leaves and sugar in a shaker.
Add lime juice, KNUT HANSEN and pureed blueberries and shake vigorously. Pour into a large glass with ice and sparkling water and serve.
PLIETSCH TONIC
Ingredients:
4cl KNUT HANSEN
2cl vanilla syrup
Small apple
Thyme
250ml Apple tea (cold)
100ml tonic water
Ice cubes
Preparation:
Put ice cubes in a glass and pack thin apple slices and thyme. Next, add vanilla syrup and KNUT HANSEN. Top it all off with cool apple tea and tonic water.
KOOLT GRENADINE
Ingredients:
4cl KNUT HANSEN
2cl grenadine
200ml tonic water
Pomegranate seeds
Lime
Preparation:
First, place a handful of pomegranate seeds in a glass filled with ice cubes. This is followed by grenadine and KNUT HANSEN. The glass can be topped up with tonic water. Finally, decorate the glass with some lime.
BÜSCHEN BERRY
Ingredients:
4cl KNUT HANSEN
5 strawberries
1-2 tsp sugar
Lemon juice
Basil leaves
8cl sparkling water
Preparation:
Sprinkle finely chopped strawberries with sugar and mix with lemon juice.
In a short glass, gently mix two basil leaves and fill with ice. Then pour in strawberry mixture and KNUT HANSEN. Stir well and pour club soda.
PEACH POTT
Ingredients:
4cl KNUT HANSEN
1/2 ripe peach
8cl tonic water
2cl lime juice
Crushed ice
Rosemary twig
Lime
Preparation:
Fill a glass with a few peach wedges and crushed ice.
Pour KNUT HANSEN over the ice, then pour in tonic and lime juice.
Stir a few times and serve with a sprig of rosemary.
DIE ALKOHOLFREIEN
KNUT 0,0 TONIC
Zutaten:
10 cl KNUT 0,0
8 cl Tonic Water
Eiswürfel
Zitronenzeste
Zubereitung:
10 cl KNUT 0,0 in ein mit Eiswürfeln gefülltes Glas geben. Mit 8 cl Tonic Water aufgießen und mit einer Zitronenzeste garnieren.
KNUT 0,0 BASIL SMASH
Zutaten:
10 cl KNUT 0,0
2 cl Zitronensaft
2 cl Zuckersirup
10 Basilikumblätter
Eiswürfel
Zubereitung:
Alle Zutaten mit einem Stößel zerdrücken und im Shaker mixen. Durch ein Sieb gießen, Eiswürfel hinzufügen und mit Basilikumblättern garnieren.
KNUT 0,0 RHUBARB
Zutaten:
8 cl KNUT 0,0
1 cl Zitronensaft
1 cl Zuckersirup
10 cl Rhabarberschorle
Eiswürfel
Zubereitung:
8 cl KNUT 0,0, 1 cl Zitronensaft und 1 cl Zuckersirup in ein mit Eiswürfeln gefülltes Glas geben. Anschließend mit 10 cl Rhabarberschorle aufgießen.
KNUT 0,0 Raspberry
mint
Zutaten:
6 cl KNUT 0,0
2 cl Himbeersirup
5 Himbeeren
4 Blätter Minze
Tonic Water
Eiswürfel
Zubereitung:
5 Himbeeren mit einem Stößel zerdrücken. 4 Blätter Minze hinzugeben, Himbeeren und Minze zerdrücken. 6 cl KNUT 0,0 und 2 cl Himbeersirup hinzugeben. Den Mix durch ein Sieb in ein mit Eiswürfeln gefülltes Glas gießen. Mit Tonic auffüllen und mit Minze und Himbeeren garnieren.
KNUT 0,0 CUcumber punch
Zutaten:
6 cl KNUT 0,0
1 cl Limettensaft
8 Gurkenscheiben
Tonic Water
Eiswürfel
Zubereitung:
KNUT 0,0 und Gurkenscheiben mit einem Stößel zerdrücken. In ein anderes Glas 1 cl Limettensaft und Eiswürfel geben. Den Mix aus KNUT 0,0 und Gurke durch ein Sieb gießen. Anschließend mit Tonic auffüllen und mit einer Gurke garnieren.
KNUT 0,0 Hibiscus
Spritz
Zutaten:
8 cl KNUT 0,0
2 cl Limettensaft
2 cl Zuckersirup
7 cl Sodawasser
getrocknete Hibiskusblüten oder Hibiskustee
Eiswürfel
Zubereitung:
KNUT 0,0, 2 cl Limettensaft und 2 cl Zuckersirup vermischen und Hibiskusblüten oder Hibiskustee mindestens eine Stunde darin ziehen lassen. Anschließend Eiswürfel hinzugeben und mit 7 cl Sodawasser aufgießen.
KNUT 0,0 New Fashioned
Zutaten:
8 cl KNUT 0,0
6 Spritzer Bitters
1 Zuckerwürfel
Cola
Eiswürfel
Zubereitung:
Den Zuckerwürfel mit 6 Spritzer Bitter sättigen und anschließend in ein wenig Wasser auflösen. Die entstandene Flüssigkeit mit Eiswürfeln und 8 cl KNUT 0,0 auffüllen. Eiswürfel hinzufügen und mit Cola aufgießen. Anschließend mit Sternanis garnieren.
Perfekt geeignet für den Winter.
KNUT 0,0 negroni
Zutaten:
8 cl KNUT 0,0
2 cl Orangensirup (Zuckersirup infused mit Orange)
7 cl San Bitter (4 cl Monin Bitter)
Eiswürfel
Orangenzeste
Zubereitung:
Alle Zutaten verwenden und Eiswürfel hinzugeben.
Mit einer Orangenzeste garnieren.