DRINKS & RECIPES

THE CLASSICS

KNUT HANSEN TONIC

Ingredients:

4cl KNUT HANSEN DRY GIN
10cl tonic water
Ice cubes
Orange zest

Preparation:

Pour KNUT HANSEN DRY GIN and tonic one at a time into a glass and stir with a stick. Add ice cubes and lemon slices as desired. Cheers!

KNUT HANSEN SOUR

Ingredients:

20g rhubarb (cut into cubes)
5cl KNUT HANSEN DRY GIN
2cl lemon juice
2cl rhubarb syrup
1 egg white

Preparation:

Place the diced rhubarb in a shaker and mash. Add KNUT HANSEN DRY GIN, lemon juice, rhubarb syrup and egg white. Top with ice cubes and shake. Carefully pour the drink through a bar strainer into a KNUT HANSEN mug. Cheers!

KNUT HANSEN FIZZ

Ingredients:

6cl KNUT HANSEN DRY GIN
3cl sugar syrup
3cl lemon juice
1 egg white and soda

Preparation:

Squeeze lemon juice and refrigerate for 4 to 12 hours. Then shake all ingredients, except soda, in a shaker. Finally, strain through a fine sieve into a coupette glass and top with soda. Cheers!

COCKTAILS & LONGDRINKS

Grööntüüg

Ingredients:

8cl KNUT HANSEN
2cl lemon juice
2cl sugar syrup
Basil leaves
Ice

Preparation:

Place lemon juice, KNUT HANSEN and basil in a shaker and mash with a pestle. Add sugar syrup and ice and shake vigorously. Strain into a glass filled with ice to prevent the basil residue from spilling into the drink.

Blue Deern

Ingredients:

4cl KNUT HANSEN
2cl Blue Curacao
2 tsp sugar
Lime juice (approx. 2 limes)
Sparkling water
Blueberries
Mint leaves
ice cubes

Preparation:

Mash blueberries until smooth. Place mint leaves and sugar in a shaker.
Add lime juice, KNUT HANSEN and pureed blueberries and shake vigorously. Pour into a large glass with ice and sparkling water and serve.

PLIETSCH TONIC

Ingredients:

4cl KNUT HANSEN
2cl vanilla syrup
Small apple
Thyme
250ml Apple tea (cold)
100ml tonic water
Ice cubes

Preparation:

Put ice cubes in a glass and pack thin apple slices and thyme. Next, add vanilla syrup and KNUT HANSEN. Top it all off with cool apple tea and tonic water.

KOOLT GRENADINE

Ingredients:

4cl KNUT HANSEN
2cl grenadine
200ml tonic water
Pomegranate seeds
Lime

Preparation:

First, place a handful of pomegranate seeds in a glass filled with ice cubes. This is followed by grenadine and KNUT HANSEN. The glass can be topped up with tonic water. Finally, decorate the glass with some lime.

BÜSCHEN BERRY

Ingredients:

4cl KNUT HANSEN
5 strawberries
1-2 tsp sugar
Lemon juice
Basil leaves
8cl sparkling water

Preparation:

Sprinkle finely chopped strawberries with sugar and mix with lemon juice.
In a short glass, gently mix two basil leaves and fill with ice. Then pour in strawberry mixture and KNUT HANSEN. Stir well and pour club soda.

PEACH POTT

Ingredients:

4cl KNUT HANSEN
1/2 ripe peach
8cl tonic water
2cl lime juice
Crushed ice
Rosemary twig
Lime

Preparation:

Fill a glass with a few peach wedges and crushed ice.
Pour KNUT HANSEN over the ice, then pour in tonic and lime juice. 
Stir a few times and serve with a sprig of rosemary.

DIE ALKOHOLFREIEN

KNUT 0,0 TONIC

Zutaten:

10 cl KNUT 0,0
8 cl Tonic Water
Eiswürfel
Zitronenzeste

Zubereitung:

10 cl KNUT 0,0 in ein mit Eiswürfeln gefülltes Glas geben. Mit 8 cl Tonic Water aufgießen und mit einer Zitronenzeste garnieren.

KNUT 0,0 BASIL SMASH

Zutaten:

10 cl KNUT 0,0
2 cl Zitronensaft
2 cl Zuckersirup
10 Basilikumblätter
Eiswürfel

Zubereitung:

Alle Zutaten mit einem Stößel zerdrücken und im Shaker mixen. Durch ein Sieb gießen, Eiswürfel hinzufügen und mit Basilikumblättern garnieren. 

KNUT 0,0 RHUBARB

Zutaten:

8 cl KNUT 0,0
1 cl Zitronensaft
1 cl Zuckersirup
10 cl Rhabarberschorle
Eiswürfel

Zubereitung:

8 cl KNUT 0,0, 1 cl Zitronensaft und 1 cl Zuckersirup in ein mit Eiswürfeln gefülltes Glas geben. Anschließend mit 10 cl Rhabarberschorle aufgießen. 

KNUT 0,0 Raspberry
mint

Zutaten:

6 cl KNUT 0,0
2 cl Himbeersirup
5 Himbeeren
4 Blätter Minze
Tonic Water
Eiswürfel

Zubereitung:

5 Himbeeren mit einem Stößel zerdrücken. 4 Blätter Minze hinzugeben, Himbeeren und Minze zerdrücken. 6 cl KNUT 0,0 und 2 cl Himbeersirup hinzugeben. Den Mix durch ein Sieb in ein mit Eiswürfeln gefülltes Glas gießen. Mit Tonic auffüllen und mit Minze und Himbeeren garnieren. 

KNUT 0,0 CUcumber punch

Zutaten:

6 cl KNUT 0,0
1 cl Limettensaft 
8 Gurkenscheiben
Tonic Water
Eiswürfel

Zubereitung:

KNUT 0,0 und Gurkenscheiben mit einem Stößel zerdrücken. In ein anderes Glas 1 cl Limettensaft und Eiswürfel geben. Den Mix aus KNUT 0,0 und Gurke durch ein Sieb gießen. Anschließend mit Tonic auffüllen und mit einer Gurke garnieren.

KNUT 0,0 Hibiscus
Spritz

Zutaten:

8 cl KNUT 0,0
2 cl Limettensaft
2 cl Zuckersirup
7 cl Sodawasser
getrocknete Hibiskusblüten oder Hibiskustee
Eiswürfel

Zubereitung:

KNUT 0,0, 2 cl Limettensaft und 2 cl Zuckersirup vermischen und Hibiskusblüten oder Hibiskustee mindestens eine Stunde darin ziehen lassen. Anschließend Eiswürfel hinzugeben und mit 7 cl Sodawasser aufgießen. 

KNUT 0,0 New Fashioned

Zutaten:

8 cl KNUT 0,0
6 Spritzer Bitters
1 Zuckerwürfel
Cola
Eiswürfel

Zubereitung:

Den Zuckerwürfel mit 6 Spritzer Bitter sättigen und anschließend in ein wenig Wasser auflösen. Die entstandene Flüssigkeit mit Eiswürfeln und 8 cl KNUT 0,0 auffüllen. Eiswürfel hinzufügen und mit Cola aufgießen. Anschließend mit Sternanis garnieren.
Perfekt geeignet für den Winter.

KNUT 0,0 negroni

Zutaten:

8 cl KNUT 0,0
2 cl Orangensirup (Zuckersirup infused mit Orange) 
7 cl San Bitter (4 cl Monin Bitter)
Eiswürfel
Orangenzeste

Zubereitung:

Alle Zutaten verwenden und Eiswürfel hinzugeben.
Mit einer Orangenzeste garnieren. 

KNUT Newletter abonnieren

Melde dich jetzt für den Newsletter an und sichere dir 10% Rabatt.

Subscribe to KNUT Newletter

Sign up now for the newsletter and get 10% discount.